İstanbul ilinin neredeyse tüm ilçelerinde göstermiş olduğumuz petek temizliği hizmetimiz sayesinde kış mevsimlerine sizlerin peteklerini hazır hale getiriyoruz. Bu sayede eskisi gibi kombinizi düşük bir ayarda açsanız dahi petekleriniz çabucak ısınacak. Bu da doğalgaz faturanızın Beylikdüzü petek temizleme hizmetinden öncesine göre daha düşük bir fiyatta geleceği anlamına geliyor.

Kombi Bakımı Yapılırsa Petek Temizliğine İhtiyaç Var Mı?

İnsanların en çok düştüğü yanlışların başında kombi bakımının gerekli olup petek temizliğinin gerekli olmadığı bilgisi geliyor. Ancak bu durum doğru değildir. Kombinizin bakımını yaptırmanızın peteklerinize hiçbir etkisi olmaz. Bundan dolayı sizlere ikisi arasındaki farkı anlamanız için ne olduklarından bahsedeceğiz.

Kombi Bakımı; Kombinin düzenli ve sistematik bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol etmek ve olası sorunlarda kombinin düzenli çalışmasını sağlamak için yapılan bakım işlemleridir.

Petek Temizliği; Petekler içinde birikmiş kirli su ve fazla havayı dışarıya çıkartarak peteklerin eskisi gibi daha verimli çalışmasını sağlamak için yapılan temizleme işlemidir.

Petek Temizliği Nasıl Oluyor?

Beylikdüzü petek temizleme hizmetimizde peteklerinizi özel cihaz ve kimyasal sıvılar yardımıyla temizliyoruz. Ortalama olarak 1 – 2 saat içinde tüm peteklerinizi temizlemiş ve randımanlı olarak kullanılabilir hale getirmiş oluyoruz.

  • Öncelikle kombi ve kombi su vanasını kapatıyoruz.
  • Ardından temizlenecek petek hariç tüm peteklerin giriş ve çıkış vanalarını kapatıyoruz.
  • Sonrasında özel petek temizleme cihazının bir hortumunu petek üzerindeki su giriş vanasına diğerini ise su çıkış vanasına takıyoruz.
  • Su giriş vanasındaki hortumdan makineyi çalıştırarak tazyikli su gönderiyoruz.
  • Bu tazyikli su petek içindeki pisliklerin diğer hortumdan dışarı çıkmasını sağlıyor.
  • Kirli su yerini temiz suya bırakana kadar işleme devam ediyoruz.

Petek Temizliğinin Doğalgaz Faturasına Önemi

Beylikdüzü ilçesinde yaşayan birçok insan doğalgaz faturasına normalin üzerinde tutar ödedikleri için şikayette bulundular. Bunun sebebi petekler içindeki pisliklerdir. Pislikler peteklerin tıkanmasına ve kombi ayarına göre çok verimsiz çalışmasına neden olur. Bundan dolayı Beylikdüzü petek temizleme hizmetinden yararlanmanız gerekir.

Petekler içindeki pisliklerden kurtuldukları zaman daha verimli çalışırlar. Kombide ayarı düşük yapmanıza rağmen petekleriniz sıcacık olur. Bu durumda da doğalgaz faturanız çok kabarık gelmez.